#AppleEvent: HomePod mini, peranti terunggul untuk rumah pintar

Apple telah mengumumkan versi baru pembesar suara pintar HomePod mini pada harga $99 (anggaran RM410.00).

Seperti HomePod bersaiz penuh terhadulu, HomePod mini masih menampilkan bahagian luar kain mesh dalam warna hitam dan putih, bersama dengan paparan kecil di atas untuk menunjukkan bentuk gelombang dan kawalan kelantangan Siri.

Mini HomePod mempunyai satu pemacu utama, dua radiator pasif, dan “pandu gelombang akustik” di bahagian bawah.

Mini HomePod baru juga dilengkapi cip Apple S5, yang menurut Apple memungkinkan pemprosesan “audio komputasi” untuk menyesuaikan bagaimana bunyi muzik anda 180 kali sesaat.

Apple juga menggunakan cip U1 yang dilancarkan di iPhone tahun lalu untuk mencipta pengalaman Handoff yang lebih baik akhir tahun ini.

HomePod mini ini juga turut  disokongan dengan perkhidmatan muzik pihak ketiga seperti Pandora, Amazon Music, dan iHeartRadio.

Apple melancarkan ciri “Interkom” baru yang membolehkan pelanggan dengan pelbagai peranti HomePod di bilik yang berbeza untuk berkomunikasi di seluruh rumah. Mesej interkom juga akan muncul di iPhone, iPad, dan jam pintar Apple yang disambungkan.

HomePod juga boleh digunakan sebagai peranti HomeKit, yang membolehkan pengguna mengawal perkara seperti lampu atau pintu mereka ketika mereka tidak berada di rumah, serta mengaktifkan ciri automasi untuk aplikasi Rumah Apple.

Pra tempahan bermula pada 6 November dan penghantaran bermula pada 16 November.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bitnami